Spelregels

Zaalleiding
Het team dat zowel wedstrijd 1 (thuis spelende partij) als wedstrijd 3 binnen een blok speelt heeft de zaalleiding voor dat blok. Dat wil zeggen dat het team een ouder ‘levert’ die de score bij houdt en waar nodig de orde in de zaal handhaaft.

Scheidsrechter
Denk aan het regelen van een scheidsrechter voor elke wedstrijd die je moet spelen!

Speeltijd
Houd je aan de tijd. Voorkom uitlopen! Als iedereen telkens enkele minuten later begint heeft het laatste team geen speeltijd meer, dit kan niet de bedoeling zijn.

We hebben getracht om de speeltijd op de volgende manier in te delen:

– 5 minuten inspelen

– 2 x  15 minuten

Zalen
Laat de zalen schoon achter, neem lege flesjes en papiertjes mee. Behandel de kleedkamers zoals je thuis ook doet.

 

Balken
Aan begin en einde dag moeten vaak de balken worden gelegd of opgeruimd. Doe dit snel en efficiënt door bv bij opruimen: 1 a 2 personen trekken de balken-kar langzaam langs de lijn en 1 a 2 andere personen leggen dan een voor een de balken op de kar.

Speler benodigdheden
Spelers zijn verplicht om te gebruiken

  • Zaalstick
  • Scheenbeschermers
  • Bitje
  • Sportschoenen (voor binnen!) met non-marking zolen

Een zaalhockeyhandschoen is niet verplicht, maar wel aan te raden.

De keepers mogen met een veldstick spelen. Graag ook de zaalriempjes voor de keepersklompen gebruiken om beschadigingen aan de vloer en medespelers te voorkomen.

Twee teams van dezelfde club
Indien er twee teams van dezelfde club tegen elkaar spelen, wordt het tweede team als uit-team gezien. Dit dient dus te zorgen voor hesjes of andere kleur shirts. De coaches dienen dit goed met het team af te spreken.